Subota, 25 Maja

U pripremi amandmani na Zakon o državnoj službi TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Uvezi donošenja izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu, Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona u saopćenju za javnost ukazuje na to da se dokument još uvijek nalazi u zakonodavnoj proceduri te da je resorno ministarstvo pripremilo amandmane koji će poboljšati tekst zakona u cilju podizanja nivoa funkcionisanja državne uprave.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave naglašavaju da neće odustati od poboljšanja komunikacije između javne uprave i građana Tuzlanskog kantona. Javna komunikacija između građana i nosilaca  funkcija unutar državne službe i drugih institucija javne vlasti mora se odvijati u skladu sa principima profesionalizma i evropskim standardima, navodi se u saopćenju Ministarstva pravosuđa i uprave TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.