Subota, 25 Maja

U nedelju Dan žalosti u Tuzli: Porodica ubijene Kahrimanović organizira mirnu šetnju gradom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Sin i brat Amre Kahrimanović, koju je u srijedu navečer u Tuzli brutalno ubio službenik Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Elvis Ćustendil, gostovali su večeras u studiju FACE TV kod Senada Hadžifejzovića.

Kako je u nedelju, 11. februara, Kahrimanović trebalo da slavi rođendan, Nedžad Kahrimanović, brat ubijene je kazao da porodica planira da na taj dan pozovu sugrađane na mirnu protestnu šetnju Tuzlom, kako bi odali počast Amri i svim  žrtvama femicida.

Termin kao i mjesto okupljanja bit će naknadno objavljeni.

Također, dok je putovao u Sarajevo kako bi gostovao u emisiji, Kahrimanović je kazao da je imao telefonski poziv gradonačelnika Tuzle, Zijada Lugavića, koji mu je uz izraze saučešća kazao da će u nedelju u Tuzli biti proglašen Dan žalosti.

Danas je objavljeno i vrijeme dženaze ubijenoj Kahrimanović. U subotu, 10. februara u 14 sati bit će klanjana dženaza ispred Komemorativnog centra Tuzla, a u 14:30 sati je ukop na mezarju Bukovčići.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.