Četvrtak, 30 Maja

U Gradačcu protest protiv svih oblika nasilja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Gradačac se nakon 11. 8. 2023. godine, ponovo suočava sa femicidom i samoubistvom, poručuju iz Neformalne grupe građanki i građana Gradačca uz poziv uoči današnjeg protestnog okupljanja.

Okupljanje je planirano na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu u podne.

(Foto: Neformalna grupa građanki i građana Gradačca)

Povod protestnog okupljanja je još jedno ubistvo, Halide Mujedinović iz naselja Vida u Gradačcu. U večernjim satima, 8. maja, njeno je beživotno tijelo u porodičnoj kući pronašla kćerka. Na tijelu su, prema rezultatima obdukcije brutalne povrede, navjerovatnije nanesene sjekirom.

Suprug Refik Mujedinović je nakon toga počinio samoubistvo.

U Gradačcu se i u augustu 2023. godine desilo trostruko ubistvo koje je počinio Nermin Sulejmanović. Tada je na posebno monstruozan način ubio i svoju suprugu Nizamu Hećimović. Sulejmanović je, nakon krvavog pohoda počinio samoubistvo.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.