Utorak, 21 Maja

U Bosni i Hercegovini pojačane mjere opreza i prisustvo policije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić rekao je da su u BiH pojačane mjere opreza i prisustvo policije nakon terorističkog napada u Moskvi, te naveo da BiH, kao ni druge zemlje, ne može isključiti mogućnost terorizma, ali da se djeluje preventivno.

Nešić je rekao da je na ulicama u BiH vidljivo pojačano prisustvo policije.

On je naglasio da je sada najvažnije utvrditi ko je organizator terorističkog napada u Moskvi i da očekuje da federalne službe Ruske Federacije to ubrzo utvrde.

Karan: Stanje bezbjednosti na području RS stabilno, podignut stepen bezbjednosti

Stanje bezbjednosti na području Republike Srpske je stabilno, a Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je podiglo stepen bezbjednosti na obezbjeđenju i održavanju javnih skupova i drugih događaja u RS, u svjetlu terorističkog napada u Moskvi, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

Karan je naveo da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u kontinuitetu rade na prevenciji u smislu prikupljanja i razmjene operativnih informacija sa policijskim agencijama u BiH, regionu i šire kako bi se spriječili ovakvi nemili događaji.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeće sve potrebne mjere i radnje kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbjednosti”, poručio je ministar Karan.

FUP obavijestio kantonalne MUP-ove da poduzmu sve radnje s ciljem očuvanja sigurnosti

Federalna uprava policije je, u povodu terorističkog napada u Rusiji, obavijestila kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova da poduzmu sve mjere i radnje s ciljem očuvanja sigurnosti građana i imovine s pojačanim prisustvom policijskih službenika.

Također su saopćili da su kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova obavezna eventualno bilo kakva saznanja, ukoliko do njih dođu, a koja se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima terorizma, odmah i bez odlaganja dostaviti Federalnoj upravi policije.

(BHRT)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.