Petak, 14 Juna

Tuzla (FOTO): Uprkos hladnoći migranti borave na otvorenom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Još jednu hladnu noć migranti koji borave na platou ispred Autobuske, odnosno, Željezničke stanice u Tuzli, provest će na otvorenom.

Jedan od volontera koji brinu o migrantima za Megafon je kazao da je večeras u krugu stanice oko 60-tak ljudi. Riječ je otprilike o polovici osoba koje su tu prenoćile i prethodnu noć.

Prepušteni sebi

Određeni broj migranata navodno se još jutros uputio prema Zvorniku odakle namjeravaju dalje u Srbiju, kako bi u tamošnjim prihvatnim centrima prezimili. Jedna je grupa uspjela pronaći smještaj u gradu kako ne bi morali spavati u šatorima postavljenim na tuzlanskoj Željezničkoj stanici.

Fotografije su nastale danas u poslijepodnevnim satima (5. decembra) u vrijeme kada je upravo stigla donacija lokalnog poduzetnika, nekoliko madraca kako migranti ne bi morali spavati na hladnom betonu. Također im je jedna Tuzlanka dovezla bure u kojem migranti lože vatru i griju se na otvorenom.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.