Subota, 25 Maja

Tužilaštvo TK: Na tijelu Halide Mujedinović iz Gradačca vidljive povrede glave, u sobi gdje je ubijena pronađena sjekira

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jučer u jutarnjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem. Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Autor: N. Š. K.

Sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave. U sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira, saopćeno je jutros iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Vezani tekst: U Gradačcu ubijena žena

Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

Jučer u jutarnjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem.

Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac  u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu.

Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo.

Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.