Četvrtak, 13 Juna

Tužilaštvo BiH: Predložen jednomjesečni pritvor za Novalića, Solaka i Hodžića

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Za osumnjičene u predmetu „Respiratori“, premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, privremeno suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i direktora firme „F.H. Srebrena malina“ Fikreta Hodžića, tužilački tim Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

„Nakon što su osumnjičeni od strane SIPA-e predati tužiocima iz tužilačkog tima, prema Sudu BiH upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene: Solak Fahrudina, Hodžić Fikreta, Novalić Fadila. Tužilački tim nastavlja rad na predmetu“, kaže se u saopćenju državnog Tužilaštva.

Konačnu riječ o prijedlogu Tužilaštva dat će Sud Bosne i Hercegovine.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.