Utorak, 21 Maja

Sutkinja iz Tuzle dvije godine nije postupala u predmetu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Disciplinska komisija prihvatila je da se izvedu svi predloženi dokazi u postupku po disciplinskoj tužbi protiv sutkinje Opštinskog suda u Tuzli Vesne Aleksić zbog nemara ili nepažnje u vršenju službene dužnosti, piše Detektor.ba.

Disciplinska tužba tereti Aleksić da najmanje dvije godine nije postupala u predmetu koji se ticao osiguranja, čime su mjere osiguranja izgubile smisao.

“U predmetu Općinskog suda Tuzla nakon 31. 12. 2019. nije poduzela nijednu radnju iako je bila svjesna hitnosti”, navodi se u tužbi koju je pročitala disciplinska tužiteljica Aldijana Porča.

Ona je dodala da je na taj način stranka ostala uskraćena za svoja prava.

Punomoćnik tužene Drago Reljić kazao je da ostaje kod odgovora na tužbu, navodeći loše uslove rada.

“Sve je to rezultat okolnosti pod kojima je tužena radila, otežanih okolnosti zbog seljenja i rada pisarnice”, naveo je Reljić.

Tužiteljica je predložila da se na glavnoj raspravi izvede 11 materijalnih dokaza, a punomoćnik je predložio saslušanje sutkinje Aleksić, kao i šefice pisarnice Opštinskog suda u Tuzli. Reljić je zatražio i uvid u spis kako bi dokazali kretanje spisa i naredbe, odnosno da tužena nije primila spis.

Porča se protivila saslušanju šefice pisarnice navodeći da stanje u pisarnici nije relevantno za postupak.

“To vanredno stanje je trajalo dva do tri mjeseca, a tužba je koncipirana na dvije godine”, rekla je Porča.

Punomoćnik je kazao da tuženoj cijelo vrijeme nije bio dostavljen spis, pitajući kako se ona mogla izjasniti ako nije vidjela nijedan papir.

Disciplinska komisija prihvatila je sve predložene dokaze i glavnu raspravu zakazala za 5. april.

(Izvor: Detektor.ba/M. Taušan)

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.