Četvrtak, 13 Juna

Srednjoškolci iz TK posjetili sportski aerodrom Kenan Jusufbašić u Visokom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona učenici i profesori srednjih škola sa područja TK, koji su bili učesnici 4. kviza znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture, posjetili su sportski aerodrom „Kenan Jusufbašić – Visoko“

U sklopu stručno-edukativne ekskurzije posjetili smo sportski aerodrom u  Visokom gdje je domaćin, viši asistent na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Sarajevo Edvin Šimić kao aktivni član aerokluba dao iscrpne informacije o avio- saobraćaju, avio-modeliranju, licenciranju za sportskog pilota, vrstama letjelica kojima raspolaže avio-klub i njihovom principu rada.

(Foto: Press Vlade TK)

U okviru posjete realizovan je i obilazak Bosanske doline piramida u Visokom gdje je domaćin bio Semir Osmanagić.

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, nastavnici i učenici srednjih škola zahvalili su predstavniku avio-kluba „Kenan Jusufbašić – Visoko“ na srdačno gostoprimstvu te prenesenom znanju i iskustvu.

(Izvor: Press Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.