Nedjelja, 21 Aprila

Skočibušić apeluje na roditelje da vakcinišu djecu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Siniša Skočibušić, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, u videoizjavi proslijeđenoj iz Zavoda, kazao je da pomno prate i reagiraju na epidemijsko izbijanje morbila te da su usmjereni na prevenciju širenja s obzirom na to da su se morbili pojavili u dvije velike urbane sredine.

Skočibušić apelira na roditelje da vakcinišu djecu.

“Imajući u vidu epidemije koje su se dogodile 2019. i prije toga i znajući posljedice koje mogu nastati infekcijom velikog broja ljudi, odnosno djece, pozivam sve roditelje da dovedu svoju djecu u cijepne centre kako bi se zaštitili od masovnih zaraznih bolesti za koje smo smatrali da smo ih reducirali, te da učinimo dodatan trud i napor da ograničimo ovu epidemiju i da Zavod bude na raspolaganju što se tiče same opskrbe cjepiva”.

Skočibušić kaže da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, pruža kontinuiranu podršku u osiguranju dovoljne količine kvalitetnih, kvalitetno čuvanih i dostupnih vakcina iz redovnog programa vakcinacije.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.