Ponedjeljak, 22 Aprila

SATIRA: Vučić iz osvete medijima objavio memoare iz djetinjstva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vučić: „Osmislim genijalan plan zbog kojeg se trese region a vi me ne hvalite zbog toga nego vam je glavna vijest onaj Dodik što se plaši da će mu parcele iz RS-a neko odnijeti u Federaciju“

Autor: Megafon.ba

Nakon izvještavanja medija iz Srbije i Republike Srpske o političkim tenzijama na Balkanu, odnosima Srbije i Crne Gore, blokadi funkcioniranja institucija Bosne i Hercegovine od predstavnika srpskog naroda i miješanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u unutarnja pitanja BiH, kako saznajemo, Vučić je sazvao hitan sastanak sa 148 urednika svojih medija i navodno se verbalno odbrušio na svakog učesnika sastanka.

Slijede izbori u Srbiji i u BiH

Kako nam je kazao neimenovani svjedok ovog iznenadnog „brifinga za urednike“, Vučić danima bjesni na medije jer niti jednim slovom nisu potencirali bar insinuacije o njegovom genijalnom planu, genijalno osmišljenoj kampanji za predstojeće izbore koja stvara javnu percepciju da Srbijom može da vlada samo jedan čovjek, Vučić, i da ako ne slijede Vučića i u Srbiji i u BiH, Srbi ugroženi sa svih strana mogu da se pozdrave sa opstojnosti na ovim prostorima.

Prisutne urednike je optužio da favoriziraju Hrvate i njihovu politiku „zavadi pa vladaj“ jer su mjesecima pred predsjedničke izbore u Hrvatskoj pisali o namjerama tamošnjeg HDZ-a da stalnim nacionalističkim strelicama ciljanim na susjednu Bosnu i Hercegovinu i senzibliziranjem Hrvata bolnim činjenicama iz prošlosti, pridobiju glasove desnice. Tako su im davali na značaju u „pametnom“ vođenju predizborne kampanje. A kad su izbori završeni niko više i ne spominje Hrvatsku.

A kada Vučić, kako je rekao, genijalno zakuha, iskoristi i političke tenzije u BiH i ujedini Srbe na ovim prostorima, i kod najvećih skeptika prema radikalnim teorijama potakne razmišljanje o tome da li bi zaista moglo doći do prekrajanja teritorija na Balkanu, a znamo da to na našim prostorima nikada nije moglo proći bez krvi, onda o tom planu niko ni slova.

„Genijalno sam prepoznao pravi trenutak, u aprilu su parlamentarni i lokalni izbori u nas, ti su nam izbori jako važni za buduće pozicioniranje naše stranke i mene, lokalni izbori u BiH su u oktobru a kampanja je već počela, u BiH ionako sve funkcionira „na iglama“, trebaju nam Srbi iz BiH a trebamo i mi njima da Dodik dobije podršku, imamo mi i nekih regionalnih inicijativa ali o tom potom, Evropska unija ima svojih problema pa mogu i u Briselu otvoreno da se miješam u tuđe stvari. I za raziku od „providnih“ Hrvata ja sam genijalno stvorio stvarnu atmosferu straha i u BiH i u Srbiji. I šta sam dobio? Morao sam objaviti dio svog dnevnika iz školskih dana na Instagramu da bih ponovo privukao pažnju javnosti jer vi tamo pišete o nekim parcelama u RS-u kao da će ih neko u koferu odnijeti u Federaciju. Kao da bi se Dodik tako sigurnim osjećao da nema moju podršku. Niko ni slova o mojoj genijalnosti! I za kaznu vam nisam ponudio svoj dnevnik za objavu već sam ga sam objavio na Instagramu baš da vidim kako ćete reagirati“, navodno je vrištao Vučić na urednike medija.

Sastanak je završio u jednako mučnoj atmosferi u kakvoj je i počeo a jednom od urednika je navodno pozlilo te je tražio čašu vode.

Ne osvrćući se na urednika koji je sam sebi morao pomoći jer mu niko od kolega nije smio dodati čašu s vodom, Vučić je medijima spočitao još jedan od gafova.

„Pozovem predsjedavajućeg skupštine entiteta jedne države da predvodi ceremoniju obilježavanja Dana državnosti naše države a vi to objavite kao sporednu vijest. To je trebalo da bude skandal, da region bruji, da me svi optužuju da javno svojatam BiH, da taj jadni narod koji bježi u Njemačku shvati da ima zaštitu i u Srbiji, da ja uprkos tome što razotkrivam javno šta mislim, rizikujem, kršim demokratski i prijateljski odnos i poštovanje prema susjednoj suverenoj zemlji i kršim i principe na kojima počiva evropska politika, da ja uprkos svemu štitim naš narod. Ali ne, vi to objavite kao nešto posve normalno a i dalje vam je onaj Dodik glavna vijest. Ja sam glavna vijest“, navodno je Vučić grmio na novinare.

Dječak koji voli šah

Zato je, kako im je kazao, odlučio objaviti na Instagramu svoj dnevnik iz školskih dana koji ga prikazuje kao dječaka koji zdravo i normalno odrasta a medijima je dao zadatak da u tim njegovim aktivnostima od malih nogu istražuju naznake genijalnosti i odlike budućeg regionalnog vođe.

Malo ih je usmjerio pa naznačio da je kao dječak igrao šah, tu kraljevsku igru koja nije za svakoga.

Tekst je satiričnog karaktera

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.