Subota, 22 Juna

Sastanak ministrice Bećirović i predstavnica Sigurne kuće u Tuzli: Vlada TK spremna na intenzivniju podršku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Djelovanje i aktivnosti koje u svom radu provodi Udruženje građana „Vive žene“, sa fokusom na djelovanje u narednom periodu, bila je glavna tema današnjeg sastanka predstavnica Udruženja sa ministricom zdravstva TK Dušankom Bećirović.

Ministrica Bećirović se ovom prilikom je ovom osvrnula na rad i saradnju koju Vlada Tuzlanskog kantona ima sa Udruženjem „Vive žene“, posebno u okvirima projekta Sigurne kuće.

„Ponosni smo na činjenicu da u potpunosti ispunjavamo našu zakonsku obavezu u smislu finansiranja rada Sigurne kuće. Prošle godine obezbijedili smo sredstva za sufinansiranje Sigurne kuće Udruženja građana „Vive žene“ u iznosu od 114.000, čime je Vlada Tuzlanskog kantona ispunila svoju zakonsku obavezu o finansiranju Sigurne kuće u iznosu od 30%“, kazala je ministrica Bećirović i izrazila spremnost da se i u narendom periodu nastavi uspješna saradnja, kao i da se, u okvirima mogućnosti Vlade TK i Udruženja ta saradnja dodatno intenzivira i proširuje.

Spremni smo, a to je i naša moralna, društvena i instucionalna obaveza, da uložimo dodatne napore kako bi se unaprijedila zdravstvena zaštita žrtava nasilja u porodici, kako bi žrtve nasilja u porodici imale kompletnu, potpunu i adekvatnu zdravstvenu zaštitu, kazala je danas ministrica Bećirović.

(Izvor: Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.