Petak, 14 Juna

Sarajevska kantonalna inspekcija „upala“ na sjednicu Parlamenta FBiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.Š.K.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, prekinuta je danas dolaskom inspektora Kantonalne inspekcije. Naime, inspektori su po prijavi došli u prostorije sarajevskog hotela u kojem se sjednica održava zbog epidemiološke situacije i zatražili poštivanje najnovijih mjera prevencije koronavirusa koje su od danas na snazi u Kantonu Sarajevo.

Prema jednoj od mjera Kriznog štaba, u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 30 ljudi te je inspekcija tražila prekid sjednice.

Obavljene su konsultacije vrha Predstavničkog doma a prema dogovoru je dopredsjedavajući Doma, Mladen Bošković, kolegama predložio da sve preostale tačke dnevnog reda sjednice zastupnici usvoje te da zasjedanje bude okončano najduže za pola sata.

Megafon.ba  

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.