Četvrtak, 13 Juna

SABNOR poziva građane da brišu poruke mržnje, netolerancije i fašizma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Savez antifašista i boraca narodno – oslobodilačkog rata (SABNOR) u Bosni i Hercegovini, povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine poziva građane Bosne i Hercegovine, udruženja antifašista, društva planinara, izviđačke odrede i druge organizacije mladih, škole i sveučilišta da masovno izađu u prirodu i zasade sadnice te obrišu grafite s porukama mržnje, netolerancije i fašizma.

 „Pokažimo ljubav prema domovini čineći nešto konkretno za nju. Naime, neka Dan državnosti proteče u našem masovnom izlasku u prirodu kojom prilikom će svako od nas darovati domovini jednu sadnicu. Za par godina bit će to dobra šuma kojom ćemo se ponositi i mi i domovina“, navodi se u saopćenju SABNOR-a.

Nadalje navode kako je Dan državnosti prilika “da domovinu očistimo od brojnih taloga prošlosti što nam ih na njeno lice, zagađujući je, svakodnevno iznose brojni fašisti ovog vremena”.

„Izbrišimo, prefarbajmo ili na neki drugi način uklonimo bar jedan grafit sa porukama mržnje, netolerancije, fašizma i slično. Isto učinimo s bar jednim muralom koji veliča nekog od fašista ili ratnih zločinaca“, poručuju iz SABNOR-a.

(Izvor: Abrasmedia.info/Mreža mira)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.