Četvrtak, 30 Maja

RETROVIZOR Hvala što nas podržavate i sretna vam 2018. godina!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poštovani čitatelji, zahvaljujući vama bila su potrebna samo četiri mjeseca da dokažemo tezu utemeljenu u ideji Megafona da u bosanskohercegovačkom društvu ima mnogo više mislećih, medijski pismenih i čitatelja otpornih na političko magnetisanje nacijom, vjerom i svjetonazorom, nego nam se pokušava predstaviti.

Među najčitanijim medijima u BiH

Kako smo i obećali, utemeljen u čvrstoj ideji gradnje povjerenja u medije, između ostalog i temama koje se bave ČOVJEKOM, životom, društvom i ekonomijom, uprkos veoma skromnom budžetu, Megafon.ba je prema našim statistikama jedan od najčitanijih novih medijskih projekata u Bosni i Hercegovini.

Posebno smo ponosni na činjenicu koju pokazuju naše statistike o čitanosti po gradovima, te reakcije na tekstovima, da smo čitani na području cijele Bosne i Hercegovine, odnosno, da na području cijele zemlje žive građani koji mogu objektivno i bez predrasuda o drugačijem rezonovati vijesti iz domaćeg medijskog miljea.

Pokazuje nam to da antifašizam nije ekskluzivno pravo jedne grupacije ljudi, odnosno određenog područja zemlje. Dokazuje nam to da u svim narodima koji žive na području BiH postoje misleći građani koji žele mir, suživot i bolje ekonomsko okruženje za sve.

Posebno naglašavamo da smo vaše povjerenje zadobili u konkurenciji sa stotinama internet medijskih projekata.

Kako se težimo profilirati kao internet portal magazinskog tipa, na Megafon.ba za četiri mjeseca objavili smo 43 teksta koliko prosječno dnevno objavljuje većina internet portala u BiH. Uprkos tome, našu je stranicu do objave ovog teksta posjetilo 81.193 čitatelja. Na 43 objavljena teksta, imali smo prosječno 1.888 čitanja po tekstu.

Ponosni smo na činjenicu da ste na vašim privatnim Facebook profilima 471 put podijelili tekstove Megafona. 

Imali smo zahtjeve za objavu našeg teksta u drugom mediju, te ponudu za stalnu saradnju i razmjenu tekstova.

Računajući na potrebu jačanja zaštite i poštovanja autorskog rada, onemogućili smo kopiranje naših tekstova bez odobrenja uredništva.

Niti jedan naš tekst nije prenesena iz drugog medija, nije kopiran, nije prerađena agencijska, niti vijest iz drugog medija.

Posebno smo zadovoljni činjenicom da se naši čitatelji iznova vraćaju na stranicu, što nam pruža potvrdu da smo uspjeli u veoma kratkom vremenu zadobiti povjerenje i izgraditi temelje mediju koji njeguje kontinuitet u pisanju isključivo autorskih tekstova, uz argumentaciju i provjeru činjenica, te poštivanje najviših standarda profesije.  

Posebnu smo pažnju posvetili komentarima čitatelja pa je svaki komentar koji vrijeđa na spolnoj, rasnoj ili nacionalnoj osnovi bio izbrisan, uprkos raspravama koje bi proizvodio i uprkos tome što bi doprinosio „dizanju čitanosti“ portala.

Megafonu su pristigle brojne čestitke kolega iz struke, te naših čitatelja za projekat koji teži biti drugačiji, inovativniji i pri tome ni za promil ne uzmaći pred političkim i finansijskim pritiskom, željom za klikovima i profitom, a na štetu profesionalnih standarda.

Uz nas su i stranački botovi

Čast nam je i što smo za kratko vrijeme postali jedna od redovnih internet destinacija stranačkih botova koji su čak i tekst čiji je jedini smisao bio potaknuti glasače na razmišljanje o važnosti njihova glasa i o pravu da se od političara traži više i konkretnije od pukog obećanja, pokušali „razvodniti“ i prema oprobanom receptu – ako ti se ne dopada vijest, a ti popljuj novinarsku profesiju- isposlovati raspravu o novinarima, a ne o neispunjenim predizbornim obećanjima.

Uz želje da u 2018-toj godini budete zdravi, emotivno i profesionalno uspješni, zahvaljujemo vam na ukazanom povjerenju.

Redakcija Megafona

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.