Subota, 25 Maja

Realizovani 20. Dani Mladih Tuzle: BKC-u jedno od godišnjih priznanja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U periodu od 03. – 31.3.2024. godine u Tuzli su realizovani „20. Dani Mladih Tuzle“ kojim se ove godine obilježilo 20 godina uspješnog i kontinuiranog rada Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle.

Na završnoj manifestaciji realizovanoj u subotu, 30.3.2024. godine na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona dodijeljena su i godišnja priznanja za doprinos u razvoju Mladih Tuzle u 2023. godini.

Priznanja su dobili:

Najaktivniji članovi za 2023. godinu su: Mirza Mujagić i Mateo Marijanović

Najaktivnije članice za 2023. godinu su: Edina Topčagić i Ajla Mušanović

Glumačku nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Remira Osmanović za ulogu „Zehre“ u predstavi „Ljubav Omera i Merime“

Kolektivnu glumačku nagradu dobili su glumci u predstavi „Hoću kući“

Najaktivniji roditelji/staratelji su Alma Trutović i Namik Trutović

Specijalna priznanja za doprinos razvoju Mladih Tuzle dobili su: Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, Turistička zajednica Grada Tuzle i Zijad Lugavić, Gradonačelnik Tuzle.

Priznanja su u ime Mladih Tuzle dodijelili: Amila Beširović, predsjednica Udruženja „Mladi Tuzle“ i Adnan Mujkić, predsjednik Pozorišta mladih Tuzle, dugogodišnji veliki borci za poboljšanje uslova življenja djece i mladih u Tuzli, Tuzlanskom kantonu, Bosni i Hercegovini i regiji.

Završna svečanost realizovana je u prepunoj sali i holu BKC TK, a Vijeće roditelja je za sve članove, roditelje, goste, prijatelje, poslovne partnere i medije spremilo bogat koktel i zabavu.

U okviru „20. Dana Mladih Tuzle“ realizovano je 20 različitih događaja iz kulture, umjetnosti, edukacije i informisanja na lokaciji scene Pozorišta mladih Tuzle u saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla uz podršku Grada Tuzla i sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona uz podršku Skupštine Tuzlanskog kantona, a pod motom „Dvadeset godina probe za život“.

U organizaciju ovogodišnje manifestacije aktivno je uključeno 200 volontera svih uzrasta, a događaje je posjetilo 8145 osoba.

(BKC Tuzla)

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.