Subota, 25 Maja

Razgovori o unaprjeđenju zdravstvene zaštite djece u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović razgovarala je danas sa predsjednicom Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja „Pipol“ Amrom Saračević.

Cilj sastanka je bio upoznavanje sa dosadašnjim radom, realizovanim aktivnostima i projektima Udruženja.

Poseban fokus ovom prilikom bio je na projektu adaptacije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti JZU Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli.

Cijeli projekat obnove provelo je Udruženje „Pipol“ 2016. godine i od tada pruža cjelokupni proces bolničkog liječenja i kontrolnih praćenja.

Na sastanku je razgovarano i o potrebi intenzivnije saradnje između vladinog i nevladinog sektora sa ciljem unaprjeđenja zdravstvene zaštite djece na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Vlade TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.