Četvrtak, 30 Maja

Radost Ramazanskog bajrama dočekali vjernici u Srebrenici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Centralna bajramska svečanost za područje Srebrenica je tradicionalno održana u prepunoj Bijeloj džamiji.

Pored Bijele džamije bajram-namaz je klanjan i u Sućesci, Potočarima, Luci, Krušev Dolu, Osmačama, Tokoljacima, Slapovićima, Dobraku i Osatu.

Bajram-namaz u Bijeloj džamiji je predvodio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić, koji je u bajramskoj poruci rekao da je “mjesec iza nas mjesec milosti i oprosta, a da je Bajram blagdan radosti koju treba dijeliti sa drugima”.

– Oprostili smo se od ramazana i radosni smo što nas je dragi Allah počastio da ramazane, kao i bajrame, možemo dočekivati u našoj Srebrenici. Molim dragog Boga da ukabuli naš post i naše dove i da tokom cijele godine bude s nama zadovoljan. Posebna je čast i obaveza dočekivati radost i biti u Srebrenici. S dovom da dragi Bog bude zadovoljan s nama želim cam čestitati i Bajram našom tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun – poručio je Damir-ef. Peštalić.

Nakon klanjanja bajram-namaza, vjernici su se okupili kod Čaršijske džamije u Srebrenici na bajramskom prijemu i druženju.

(Preporod.info)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.