Utorak, 23 Jula

Rad u inostranstvu, naslov koji se traži

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koliko god da je profesionalna satisfakcija masovna čitanost Megafonove reportaže o Bosancima i Hercegovcima koji su odlično plaćen rad, vrhunsku zdravstvenu i socijalnu zaštitu, iskusili u nekim evropskim zemljama, jednako je i poražavajući podatak da je jedan od traženijih sadržaja na internetu upravo tekst o načinima na koji se može otići iz Bosne i Hercegovine.

Riječ je o tekstu koji možete pročitati na linku: RAD U INOSTRANSTVU: Prilike iz snova za bh. građane, objavljenom 24. oktobra 2017. godine.

Većina tekstova, komentara, analiza, objavljenih na Megafon.ba, uglavnom su najčitaniji u periodu objavljivanja, međutim, pomenuta reportaža se čita svaki dan, konstantno od objavljivanja prije devet mjeseci do danas.

Prema podacima Google Analytics, čitatelji do teksta dolaze pretragom portala, zahvaljujući tome što je tekst podijeljen na društvenim mrežama, ali u velikom broju slučajeva pretraživanjem pojmova na Googlu vezanih za rad u inostranstvu, a koji ih potom upućuje i na Megafon.ba i pomenuti tekst.

Čitatelji, također, do teksta dolaze pretragom pojmova vezanih za privatne agencije za posredovanje u zapošljavanju.

S obzirom na to da je riječ o hiljadama čitanja, sasvim je dovoljan uzorak koji može poslužiti za konstataciju da su pored političkih tekstova, posebno ako su vezani za određene ličnosti, potom tekstova koji se tiču radnog zakonodavstva, sadržaji vezani za načine odlaska iz zemlje među najtraženijim na internetu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.