Utorak, 21 Maja

Prvi onkološki pacijenti iz UKC-a Tuzla od naredne sedmice na radioterapiju idu u Banja Luku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tretman radioterapije u Centru za radioterapiju Banja Luka dogovoren je kako bi se izbjeglo stvaranje listi čekanja.

Autor: N. Š. K.

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla 7. marta održan je sastanak sa predstavnicima Centra za radioterapiju iz Banja Luke.

Sastanak je predvodio direktor UKC Tuzla, prof. dr. med. sc. Denijal Tulumović, sa pomoćnikom direktora za medicinske poslove, doc. dr. Igorom Hudićem, a povod za održavanje sastanka je bio dogovor oko slanja onkoloških pacijenata na tretman radioterapije u Centar za radioterapiju Banja Luka kako bi se izbjeglo stvaranje listi čekanja.

Tokom sastanka postignut je dogovor da će tokom naredne sedmice prvih pet pacijenata iz UKC Tuzla biti upućeno na tretman radioterapije u Banja Luku.

Radnom sastanku pored predstavnika UKC Tuzla i Centra za radioterapiju Affidea Banja Luka koje je predvodio direktor Marijan Bilić, prisustvovala je i ministrica zdravlja TK, Dušanka Bećirović, zamjenik direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, dr. Suad Bjedić i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, Denis Husić.

(UKC Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.