Srijeda, 29 Maja

Protokol centralne manifestacije obilježavanja Dana Armije RBiH 15. aprila

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

U ponedjeljak 15. aprila, u Banovićima će biti upriličena centralna svečanost obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine u organizaciji Tuzlanskog kantona.

Manifestacija ove godine nosi naziv „Bosanska armija najboljih sinova“.

Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine – 15. april uvršten je u Zakon o značajnim datumima, događajima i ličnostima na području Tuzlanskog kantona.

„Petnaestog aprila u 11 sati, u centru Banovića, ispred Radničkog doma, bit će upriličeno postrojavanje svih učesnika Manifestacije. Bit će tu ratni komandanti, komandiri, vojnici, pripadnici MUP-a, boračka populacija iz gradskih, odnosno općinskih organizacija okupljenih u Koordinaciji boračkih saveza TK, rudari, lovci, izviđači, sportska lovačka društva i dr. Očekujemo bogat i zaista vrlo interesantan i sadržajan program“, kazala je ministrica z boračka pitanja TK Senada Dizdarević.

RTV TK i ove je godine medijski pokrovitelj događaja te će 15. aprila uživo prenositi centralnu manifestaciju iz Banovića. 

Iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK saopćen je i protokol obilježavanja 15. aprila:

11:00 – 11:30 – Postrojavanje svih učesnika manifestacije

11:30 – 12:30 – Odavanje počasti i polaganje cvijeća

12:00 – 12:30 – Svečani defile

12:30 – 13:30 – Svečana akademija

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.