Ponedjeljak, 26 Februara

Projekat „Imat ćeš krila“: Tina i ekipa organizirali edukativnu zabavu za mališane Gornje Tuzle

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Djeca u Gornjoj Tuzli su danas imala priliku uživati u učenju o najplemenitijim životinjama, o konjima, o opremi za jahanje, crtali su, takmičili se u pravljenju torti za konje, družili se u prirodi te uz mentorstvo trenera jahali konja.

Sve zahvaljujući Valentini Drolc koja je ovu radionicu za djecu priredila kao finalnu realizaciju svog projekta „Imat ćeš krila“, u okviru edukacije za omladinskog lidera u Institutu za mlade KULT iz Sarajeva.

(Foto: N.Š.K./Megafon)

Valentina je prethodno prošla obuku „Uči, misli, djeluj“. U organizaciji događaja pomogli su joj članovi Gorske službe spašavanja Soda Lukavac.

„Prošli smo devetomjesečnu obuku i imali smo zadatak da napišemo projekat za lokalnu građansku inicijativu, pa sam napisala projekat koji sam nazvala „Imat ćeš krila“. Naravno, radi se o konjima i ime je simbolično jer djeca koja jašu konja, kroz tih nekoliko krugova koje su napravili danas, mogli su imati osjećaj kao da imaju krila. Došla su djeca iz Osnovne škole Gornja Tuzla, imali su priliku da jašu našeg Negra.

Radili smo u saradnji sa Gorskom službom spašavanja Soda Lukavac.  

(Foto: N.Š.K./Megafon)

Cilj je bio da se djeca druže, da upoznaju konje, da upoznaju te prve korake u osnovnoj brizi oko konja, odnosno, o prvim koracima jahanja. Možda su neka djeca ranije i imala priliku, ali neka i nisu, pa smo danas, pošto moj zaručnik i ja imamo naše konje u privatnom vlasništvu, organizirali ovu edukaciju na privatnom imanju u Gornjoj Tuzli. Imamo tri konja, odnosno, pastuha, kobilu i ždrijebe. Negro je pastuh, mama je Moli i ždrijebe, mala Lua“, kaže Valentina i vjeruje da su djeca kroz dva sata edukacije zaista imala krila i uživala u učenju kroz zabavu i druženje.

(Foto: N.Š.K./Megafon)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.