Utorak, 21 Maja

Prijem za hrabre vatrogasce Kladnja koji su danima gasili požare na području općine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Na području općine Kladanj u proteklih mjesec, a naročito u zadnjih sedam dana na nekoliko lokaliteta došlo je do požara na niskom rastinju i stambenim objektima koji su zahvaljujući anganžmanu vatrogasaca Vatrogasnog društva Kladanj uspješno lokalizovani i ugašeni.

Općinski načelnik Jusuf Čavkunović u zgradi Općine Kladanj upriličio je prijem za ovu hrabru ekipu, kojom rukovodi komandir Refik Gogić.

– Zahvaljujem se našim vatrogascima koji su ovih dana intervenisali na nekoliko požarišta spječavajući da se požar proširi i ugrozi stambene i pomoćne objekte i šumu. I ovaj put su pokazali da se radi o jedinici koja je spoj iskustva i mladosti i koja veoma uspješno obavlja svoje zadatke. Svjedoci smo da je na planini Konjuh ovih dana buknuo požar koji je zahvatio veliku površinu niskog rastinja i borove šume. Nadljudskim naporima radnika JP „Šume TK“ Kladanj kojim se ovom prilikom zahvaljujem jer su danonoćno bili angažovani na gašenju požara u izuzetno teškim terenskim uslovima, zaustavljeno je njegovo širenje i u konačnici isti je ugašen – istakao je načelnik Čavkunović.

Na današnjem prijemu razgovarano je o tehničkoj opremljenosti vatrogasne jedinice i upućen je apel građanima da prilikom čišćenja poljoprivrednih površina i paljenja vatre na otvorenom vode računa o svojim aktivnostima, kako ne bi uzrokovali požare koji mogu imati nesagledive posljedice.

(Općina Kladanj)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.