Nedjelja, 21 Aprila

Prezentacija novog Pravilnika o praktičnoj nastavi u školama i firmama u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Kantonalna privredna komora Tuzla sutra će u Tuzli prezentirati “Pravilnik o praktičnoj nastavi”.

Ovim pravilnikom uređuju se uslovi, oblici, metode i postupci izvođenja praktične nastave u srednjim tehničkim i stručnim školama, ustanovama, kao i poslovnim subjektima, te vršenje stručnog nadzora nad izvođenjem praktične nastave koja se izvodi u školama i kod poslovnih subjekata, uređuju se finansijska pitanja, uključujući mogućnosti isplate nagrade za učenike, kao i osiguranje učenika.

Pored toga, pravilnikom se definišu i elementi ugovora o saradnji između škole i poslovnog subjekta, kao i ugovora o izvođenju praktične nastave kod poslovnog subjekta, partnerskog ugovora između poslovnih subjekata u realizaciji praktične nastave, te druga pitanja od značaja za organizaciju i izvođenje praktične nastave u srednjem stručnom obrazovanju i kod poslovnih subjekata, saopćeno je iz Kantonalne privredne komore Tuzla.

Megafon.ba                 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.