Ponedjeljak, 26 Februara

Prenosimo: Potvrđena presuda u predmetu Respiratori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megfon.ba

Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je prvostupanjsku presudu u predmetu “Respiratori”, prenose neslužbeno brojni mediji u BiH.

To znači da su bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić, bivši ravnatelj Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i osnivač kompanije “Srebrna malina” pravomoćno osuđeni na zatvorske kazne.

Podsjetimo, u svibnju prošle godine prostupanjsko Sudsko vijeće osudilo je Novalića na četiri godine zatvora, Fireta Hodžića na pet i Fahrudina Solaka na šest godina zatvora.

U telefonskom razgovoru za BHRT Novalić nije potvrdio ovu informaciju. Kazao je da ništa ne zna o tome i da nema saznanja o drugostepenoj presudi.

(Izvor: BHRT)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.