Srijeda, 29 Maja

Premijer Nikšić s delegacijom u ponedjeljak u posjeti RMU Kreka, predviđen i obilazak klizišta u Dubravama Donjim

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š.  K.

Iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije saopćeno je danas da će u ponedjeljak (15. aprila/travnja 2024. godine) delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine posjetiti Rudnik mrkog uglja „Kreka“. Tokom posjete planiran je i obilazak lokaliteta klizišta u Dubravama Donjim kod Živinica te obilazak površinskog kopa „Šikulje“ RMU „Kreka“ u Lukavcu.

Delegaciju Vlade Federacije BiH predvodit će premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, a prisustvovat će i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, te rukovodstvo JP Elektroprivrede BiH. Posjeti će prisustvovati i predstavnici Sindikata radnika rudnika FBiH.

(Vlada FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.