Petak, 14 Juna

Premijer Nikšić na otvaranju Sajma privrede u Tešnju: Regionalna saradnja i put BiH ka Evropskoj uniji nemaju alternative

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić prisustvovao je danas ceremoniji svečanog otvaranja 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj – BiH 2023. Centralna tema ovogodišnjeg Sajma koji se održava od 27. do 30. septembra u susjednoj općini Doboj Jug na oko 20.000 kvadrata sajamskog prostora su “Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost”.

Ove godine zemlja partner Sajma je Mađarska, a grad partner Živinice. Organizator ove manifestacije koja će ugostiti oko 500 izlagača iz 16 država Evrope i svijeta je Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj.

Premijer Nikšić ovom prilikom zahvalio se Mađarskoj na prihvatanju da bude zemlja partner Sajma.

– Ponosan sam, a smatram da i naši gosti iz Mađarske mogu biti ponosni da su partneri jednog ovakvog veličanstvenog događaja – istakao je premijer Nikšić.

Čestitajući na organizaciji Sajma, federalni premijer je kazao da je ovim događajem Općina Tešanj pokazala zrelost i najavio da će naredni, 18. međunarodni sajam, biti i dodatni veliki iskorak.

Premijer Nikšić iskazao je zadovoljstvo što je već dogovorena posjeta jedne delegacije poslovne zajednice BiH Mađarskoj, te izrazio očekivanje da će ovogodišni Sajam biti dodatna prilika i podstrek da se uspostave nove međusobne privredne saradnje.

– Učešće 502 izlagača i više od 2.200 privrednika na ovom sajmu potvrđuje sav poduzetnički duh koji ima privreda Tešnja. Želim izlagačima da se osjećaju ugodno u Tešnju, našim gostima izvan Bosne i Hercegovine da se osjećaju ugodno u Bosni i Hercegovini. I želim da svi shvate da regionalna saradnja i put BiH ka Evropskoj uniji nemaju alternative – kazao je premijer Nikšić.

U sklopu agende 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj planirano je održavanje nekoliko panela, a Vlada Federacije BiH uz partnerstvo i finansijski je podržala održavanje Sajma.

(Izvor: Vlada FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.