Subota, 25 Maja

Premijer Halilagić uputio čestitku za Uskrs

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić svim katolicima uputio je čestitku uoči Uskrsa u kojoj se navodi:

„Najveći kršćanski praznik Uskrs i pored velikih iskušenja i izazova savremenog svijeta, kršćanskim je vjernicima polazište najvažnijih, vjerskih ali i svjetovnih načela dobrote, istinske ljubavi prema bližnjem, poštovanja i uvažavanja. Jedna od osnovnih poruka Uskrsa je vraćanje vjere u život.

Uskrsna poruka optimizma i nade podstiče nas da se još jače obavežemo ka jačanju dijaloga, tolerancije i međusobnog razumijevanja, za dobrobit društva u kojem živimo.

Stoga, radost praznovanja i dijeljenja dobrog sa bližnjima neka i ove godine osvijetli Uskrs a širenje zajedništva i milosrđa bude na dobrobit svih ljudi.

U svoje, i u ime Vlade Tuzlanskog kantona svim vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru čestitam praznik sa željom da bude ispunjen mirom, zdravljem i radošću“ , kaže se u čestitci premijera Halilagića.

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.