Nedjelja, 21 Aprila

Premijer Halilagić u timu za izradu Plana rasta za Zapadni Balkan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o imenovanju članova Radnog tima u Bosni i Hercegovini za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan, kojim će predsjedavati Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Članovi Radnog tima su predsjednici vlada Federacije BiH i Republike Srpske Nermin Nikšić i Radovan Višković te državni ministri vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, komunikacija i prometa Edin Forto, finansija i trezora Srđan Amidžić, pravde Davor Bunoza, kao i entitetski ministri finansija Toni Kraljević i Zora Vidović.

U Radni tim imenovano je 10 kantonalnih premijera, i to Predrag Čović, Marija Buhač, Tahir Lendo, Ivan Vukadin, Nihad Uk, Edin Ćulov, Irfan Halilagić, Đuro Topić, Nezir Pivić, Nijaz Hušić i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić, uz direktore Direkcije za ekonomsko planiranje i Direkcije za evropske integracije Zorana Zeljku i Elviru Habotu.

Radni tim je nadležan za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan u skladu s rokovima koji budu određeni kao dio Plana rasta Evropske komisije. Izrada Plana reformi zahtijevat će proces političkog i tehničkog usaglašavanja u BiH i intenzivniji dijalog sa zvaničnicima Evropske komisije.

Prethodno je na sjednici usvojena Informacija Direkcije za ekonomsko planiranje BiH o aktivnostima ad hoc Radnog tima Vijeća ministara BiH za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan, koji je imenovan krajem novembra prošle godine. Ovaj ad hoc tim je završio svoj zadatak pripremom inicijalnog nacrta plana reformi koji je upućen Evropskoj komisiji početkom decembra 2023. godine.

(Saopćenje/Vijeće ministara BiH)

Megafon.ba   

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.