Četvrtak, 30 Maja

Premijer Halilagić čestitao Ramazanski bajram

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti, u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama uz želju da ga provedu u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.

 Tokom proteklog mjeseca muslimani širom svijeta su dijelili radost ramazana sa svojim komšijama, tražeći smiraj u vjeri i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nadam se da je ovaj sveti mjesec vama i vašim voljenima bio prilika za duhovnu obnovu i solidarnost.

Također, želim istaknuti i da Bosna i Hercegovina ovih dana pokazuje svoje bogatstvo različitim vjerskim događajima i praznicima. Katolici su dočekali Uskrs, vjernici islamske vjeroispovijesti ispraćaju mjesec ramazan i sutra dočekuju Bajram, a pravoslavci i Jevreji iščekuju najradosnije praznike Vaskrs i Pesah.

Stoga je danas posebna prilika da još jednom pošaljemo poruku bitnosti čuvanja suživota, mira i međusobnog uvažavanja, te izgradnju cjelokupnog društva po uzoru na vlastite porodice.

U tom svjetlu svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime, želim u budućnosti puno zdravlja, mira i prosperiteta.

Bajram Šerif  Mubarek Olsun“, kaže se u čestitci premijera Halilagića.

(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.