Utorak, 21 Maja

Predložena mjera pritvora za Ranka Davidovića nakon zapljene 70 kg marihuane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu u Gračanici stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Ranka Davidovića (35) iz Trebinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Osumnjičeni nije zaustavio automobil koji je koristio na kontrolnim punktovima policijskim patrolama u Doboju i Doboj Istoku u popodnevnim satima 27.03.2024. godine, te su nakon tih dojava pripadnici Policijske uprave Gračanica  brzom intervencijom locirali osumnjičenog  i vozilo u krugu jedne firme u Gračanici. Prilikom kontrole vozila u gepeku su pronađene tri platnene torbe u kojima je bilo 70 pakovanja sa oko 70 kilograma opojne droge marihuana (Canabis sativa) pripremljenih za dalju prodaju. Prilikom pretresa,  koji je obavljen po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Općinskog suda Gračanici, uz pomenutu opojnu drogu,  je od osumnjičenog oduzet i veći iznos novca

Nakon kriminalističke obrade istražitelji OKP PU Gračanica su Davidovića,  uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prikupljene materijalne dokaze, predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

U predmetu su obavljena potrebna  vještačenja,  a u toku su i druge istražne radnje.

(Saopćenje)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.