Srijeda, 29 Maja

Pred Vijećem sigurnosti UN-a danas rasprava o BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

U Ujedinjenim narodima za danas je zakazana redovna polugodišnja rasprava o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Izvješaj podnosi visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit.

Period izvještavanja od 16. oktobra 2023. do 15. aprila 2024. obilježen je napretkom Bosne i Hercegovine (BiH) ka integraciji u Europsku uniju (EU), ali i nezapamćenim napadima na Opći okvirni sporazum za mir, napisao je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt u svom najnovijem izvještaju Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Povodom Izvještaja visokog predstavnika, u ime BiH Vijeću sigurnosti UN-a trebalo bi da se obrati predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Iako je bilo najava da bi danas mogla biti održana sjednica na kojoj bi se glasalo o Rezoluciji o 11. julu kao Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici, na web stranici Generalne skupštine UN danas je objavljeno da će se o Rezoluciji glasati 23. maja.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.