Utorak, 23 Jula

Pravosudno licemjerje: Sejfudin Tokić je na licu mjesta uhapšen zbog zastave s ljiljanima, a za prijetnje „kravavom Drinom“ treba nalog Tužilaštva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Još uvijek aktuelni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić (SDS), čije je djelovanje u proteklom mandatu bilo uglavnom sazivanje konferencija za medije i najave da će nešto uraditi, i u slučaju orgijanja baštinika ideologije četničkog vojvode Draže Mihailovića u Višegradu, najavio je tek da će se nešto uraditi. Ali, kaže, dok Tužilaštvo BiH kaže šta i kako dalje.

Iako se tokom jučerašnjeg okupljanja pripadnika Ravnogorskog pokreta demonstrirala četnička ideologija i ratna i međunacionalna mrzilačka retorika, prijetilo „krvavom Drinom“, osim reakcija javnosti i pojedinih predstavnika vlasti, institucija za provođenje zakona, te međunarodnih institucija, niko od učesnika u višegradskom četničkom defileu nije sankcioniran.

Međutim, kada se u maju 2015-te godine Sejfudin Tokić pojavio sa zastavom sa ljiljanima, kako je pisalo u optužnici “ratnom zastavom”, ispred zgrade Narodne skupštine RS u Banjoj Luci, odmah je, na licu mjesta, po zakonu, propisno, bez dilema, bio uhapšen. Neovisno od toga što je (nakon 3 i po godine) bio oslobođen optužbi, Tokić je bio odmah uhapšen i optužen za krivično djelo izazivanje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti.

Megafon.ba  

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.