Nedjelja, 21 Aprila

Potvrđeno za Megafon: MUP TK počinje sa ljekarskim pregledima policijskih službenika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Nermina Šunj Kušljugić

Pitanje provjere zdravstvenog stanja policijskih službenika, posebno mentalnog zdravlja, otvoreno je nakon nedavnog ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli koje je počinio policijski službenik Elvis Ćustendil. S federalnog nivoa je ove sedmice uslijedio zahtjev kantonalnim MUP-ovima da se ljekarski pregledi obave najkasnije za tri mjeseca.

U Tuzlanskom kantonu se, sudeći prema odgovoru na raniji upit Megafona, čekalo usvajanje Budžeta za 2024. godinu.

„Uprava policije MUP Tuzlanskog kantona će u skladu sa sredstvima planiranim budžetom za 2024. godinu započeti sa vršenjem ljekarskih pregleda za policijske službenike, u skladu sa procedurama propisanim pozitvnim zakonskim propisima“, rečeno je za naš portal iz Odsjeka za odnose s javnošću Uprave policije MUP- TK.

Ljekarski pregledi podrazumijevaju pokretanje procedure javne nabavke koja treba da uslijedi, a podsjetimo, u zaključku vlade FBiH je preporučeno kantonalnim MUP-ovima da se pregledi obavljaju u kantonalnim javnim zdravstvenim ustanovama te da poseban fokus bude na psihičkom zdravlju policijskih službenika.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.