Subota, 25 Maja

Potvrđena optužnica zbog ubistva starice Jovanke Đurić u naselju Tumare kod Lukavca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Samela Ćatića (40) iz Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je krajem  jula 2023. godine u mjestu Tumare na području Lukavca počinio ubistvo devedesetogodišnje Jovanke Đurić.

Postoji osnovana sumnja da je Ćatić u periodu od popodneva 30.  do jutra 31. jula 2023. godine došao do kuće pomenute starice, koja se nalazi na osamljenom mjestu u Tumarama, ušao u kuću te starici zadao veći broj udaraca, što je dovelo do njene smrti, a kako bi prikrio tragove njeno tijelo je zamotao u prekrivać i dušek i sakrio na nepoznatu lokaciju.

Tužilaštvo je istragu u ovom predmetu obavilo u saradnji sa  Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, a u istrazi su sudjelovali i istražitelji Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja  Federalne uprave policije, te je u određena vještačenja uključena i Agencija  za forenzička ispitivanja i vještačenja Ministarstva sigurnosti  BiH.

Nakon potvrđivanja optužnice Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i Ćatiću produžio mjeru pritvora za još dvije godine, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.