Nedjelja, 21 Aprila

Potvrđena optužnica: Lažno predstavio da se bavi adaptacijom prostorija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Općinski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Elvisa Treštića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – Prevara, saopćeno je iz Općinskog suda Tuzla.

Elvis Treštić  se optužnicom tereti da je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, svjestan da lažnim prikazivanjem činjenica dovodi drugo lice u zabludu, došao do kuće vlasnika poslovnog prostora u Tuzli, lažno prikazujući da se bavi adaptacijom prostora, dogovorio da izvrši adaptaciju poslovnog prostora za cijenu od 3.600 KM, za što mu je vlasnik prostora na ime akontacije isplatio 300 EUR (586,74KM), te se nakon što je uzeo novac udaljio u nepoznatom pravcu i isključio mobitel putem kojeg su komunicirali.

Sud je zakazao ročište za izjašnjenje o krivnji za dan 14.mart 2024.godine.

(Općinski sud Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.