Četvrtak, 30 Maja

Potpisan ugovor za izradu elaborata privredne zone u Gornjoj Tuzli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Nermina Šunj Kušljugić

Ideja da se u Gornjoj Tuzli gradi privredna zona ovih je dana u fazi početne praktične realizacije. Grad Tuzla je 7. marta dodijelio ugovor Institutu za građevinarstvo IG Banja Luka, za izradu idejnog projekta privredne zone „Piskavica“ i „Grijačice“ u Gornjoj Tuzli – izrada Elaborata.

Ugovor je vrijedan 29.850 KM bez uračunatog PDV-a.

Kako smo već pisali, ova ideja postoji godinama, a neke od pripremnih dokumenata već je razmatralo i Gradsko vijeće Grada Tuzla.

Vezani tekst:

Počele pripreme za izgradnju velike privredne zone u Tuzli

Lokacije „Piskavica“ i „Grijačice“ u Gornjoj Tuzli trebalo bi da prerastu u poduzetnički kompleks, a kompanijama koje bi u privrednoj zoni imale sjedište bilo bi olakšano poslovanje. Bila bi to šansa i za lokalno stanovništvo jer bi preseljenjem nekih firmi u ovu poslovnu zonu, odnosno, otvaranjem novih biznisa, bila otvorena nova radna mjesta.

Predstoji mnogo posla, ali vjerovatno je da će ova godina biti period pripreme velikog projekta.

Poznato je već i gdje će privredna zona biti locirana, riječ je o velikom, nenaseljenom zemljišnom prostoru uz cestu koja vodi od Simin Hana, kroz Gornju Tuzlu prema Majevici i Loparama.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.