Subota, 25 Maja

Potpisan ugovor o sufinansiranju proširenja vrelovodne i toplovodne mreže sistema daljinskog grijanja Lukavca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Anela Ajšić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona potpisala je danas sa predstavnicima Grada Lukavac ugovor o sufinansiranju projekta proširenja vrelovodne i toplovodne mreže sistema daljinskog grijanja Lukavca.

Radi se o iznosu od 163.650 KM kojim se resorno ministarstva obavezalo da će na osnovu Programa raspodjele namjenskih sredstava Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2024. godinu sufinansirati širenje vreleovodne i toplovodne mreže sistema daljinskog grijanja na objekte osnovne škole, Doma kulture i objekat kolektivnog stanovanja iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada.

Rok za realizaciju obaveza iz ugovora je sedam mjeseci od dana uplate sredstava, saopćeno je iz Vlade TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.