Ponedjeljak, 22 Aprila

„POTEZ DANA“: Hitno ćemo, ali prekosutra

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šta će građanima u pogoršanim uvjetima za zdravlje i egzistenciju uopće značiti nečije obraćanje, nije posve jasno. Pa tako nema velike razlike ni u potezu nekoliko stranaka koje su tražile vanrednu sjednicu od (ne)rada vlasti koju očigledno treba pozivati da nešto radi.

Autor: Megafon.ba

“Pogoršanje epidemiološke slike u Federaciji BiH kao posljedica pandemije Covid-19 i prijedlog mjera za njeno suzbijanje”,  bit će jedina tačka dnevnog reda vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, zakazane za četvrtak s početkom u 11 sati.

Objavljeno je to danas na službenoj stranici Parlamenta FBiH.

Međutim, koliko i zakonodavna vlast po inertnosti u rješavanju problema izazvanih pogoršanom epidemiološkom slikom u stopu prati izvršnu vlast, govori činjenica da je sjednica ocijenjena hitnom i vanrednom ali je ipak zakazana tek za dva dana, u četvrtak 18. marta.

Zapravo je sjednica i zakazana na zahtjev nekoliko političkih stranaka (klubovi zastupnica i zastupnika SDP BiH, Naše stranke, SBB-a, Narodni evropski savez (NES), PDA, NIP-a i NB-a)

Zastupnicima će se obratiti predstavnici Vlade FBiH, Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Šta će građanima u pogoršanim uvjetima za zdravlje i egzistenciju uopće značiti nečije obraćanje, nije posve jasno. Pa tako nema velike razlike ni u potezu nekoliko stranaka koje su tražile sjednicu od (ne)rada vlasti koju očigledno treba pozivati da nešto radi.

Parlament kao i Vlada FBiH, odnosno vlast na svim nivoima, u skladu s onim što nam svakodnevno saopćavaju: da smo na rubu kolapsa u svakom smislu, trebalo bi da zasjedaju cjelodnevno i bave se svojim poslom.

Da usvajaju propise i donose mjere potrebne za lakšu i bržu pomoć građanima i zdravstvenom sistemu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.