Subota, 25 Maja

Porezni inspektori u TK zapečatili tri objekta i izdali 28 prekršajnih naloga

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla izvršili su 14.05.2024. godine 36 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i ostale uslužne djelatnostima. 

Kontrole su izvršene na području Čelića, Gračanice, Gradačca, Kladnja, Lukavca, Sapne, Srebrenika, Tuzle i Živinica, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima, zapošljavanja radnika na crno, provjere predaje finansijskih izvještaja i plaćanja doprinosa.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su jednog obveznika koji je obavljao djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, četiri neprijavljena radnika, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i šest obveznika koji nisu predali finansijske izvještaje za 2023. godinu Finansijsko-informatičkoj agenciji.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepoštivanja Zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji Bosne i Hercegovine i neplaćanja doprinosa zapečaćena su tri objekata i izdato je 28 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 107.600,00 KM.

(PUFBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.