Subota, 25 Maja

Poništen javni poziv za imenovanje Zdravstvenog savjeta u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Javni poziv za imenovanje članova Zdravstvenog savjeta Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, raspisan u decembru 2023. godine poništen je odlukom resornog ministarstva, zbog nedovoljno prijava.

Osim što nije bilo dovoljno prijava, niko se nije prijavio iz sindikata zdravstvenih radnika i strukovnih udruženja, bez čijeg sudjelovanja nije moguće funkcioniranje Zdravstvenog savjeta.

Zakon o pravima, obavezama i odgovornostima pacijenata FBiH propisuje da savjet ima najmanje 8 članova, a Pravilnik o zdravstvenom savjetu, najmanje 10 članova.

Faksimil obrazloženja Odluke o poništenju javnog poziva

Kako je navedeno u obrazloženju odluke resorne ministrice o poništenju ovog javnog poziva, do isteka roka za prijave, 27. decembra 2023. godine, pristiglo je ukupno 9 prijava, ali dvije prijave u ime udruženja penzionera, iz Grada Tuzle i Grada Lukavac. Također, uočeno je da nedostaju prijave Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenika u zdravstvu TK i strukovnog udruženja iz oblasti zdravstva, zbog čega nije bilo moguće formiranje Zdravstvenog savjeta.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.