Utorak, 21 Maja

Policija u Živinicama zahvaljujući prijavi građana od S.S. oduzela nelegalno oružje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Policijski službenici Uprave policije MUP TK, PU Živinice su postupajući po operativnim saznanjima i prijavama građana da se lice S.S., rođen  1967.godine nastanjen na području grada Živinice, može dovesti u vezu s ugrožavanjem sigurnosti i nelegalnim posjedovanjem oružja, poduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji na utvrđivanju svih relevantnih činjenica i prikupljanju dokaza, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

S tim u vezi, dana 14.2.2024.godine na osnovu Naredbe Općinskog suda u Živinicama, izvršen je pretres porodične kuće, dvorišta i pomoćnih objekata koje koristi S.S., kojom prilikom su pronađeni i izuzeti sljedeći predmeti: automatska puška sa pripadajućim okvirom i 30 komada municije kalibra 7,62 mm, 90 komada puščane municije 7,62 mm, 2 noža i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Licu S.S. je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije BiH i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. istog  Zakona, oduzeta sloboda i isti je nakon kriminalističke obrade dana 15.2.2024.godine uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

(MUP TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.