Četvrtak, 20 Juna

Pola rukovodstva Komisije za koncesije BiH u penziji, ostalima mandat istekao prije 10 godina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.Š.K.

Rezultati rada Komisije za koncesije Bosne i Hercegovine godinama su pod znakom pitanja a osim što ne rade skoro ništa, u najnovijem Izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH revizori upozoravaju da je Komisija praktično bez rukovodstva.

Pošto su bivši predsjedavajući i dva člana Komisije, Hamed Mešanović te Ivo Andrić i Mustafa Ramić od februara 2018. godine u penziji, Komisijom rukovode samo četiri člana, kojima je inače davno istekao mandat.

Za popravku starog auta 16.622 KM

Predsjedavajući Mešanović i član Komisije Andrić penzionirani su u 68 godini a Ramić u 77- oj godini života.  

Revizori ponovo upozoravaju da im je svima mandat davno istekao. Za šest članova Komisije još 2009. godine a za jednog člana 2015. godine.

U Komisiji su prošle godine iz Budžeta BiH imali na raspologanju 986.000 KM od čega je 60 posto potrošeno na plate i naknade 11 zaposlenih.

Pored brojnih zamjerki koje su javni revizori našli u ovoj instituciji, jedan od frapantnijih je besmisleno ulaganje 16.622 KM u popravku službenog vozila proizvedenog 2007. godine, tržišne vrijednosti 6.000 KM a knjigovodstvene- nula! Revizori su naveli da su „u ovom slučaju narušeni principi dobrog upravljanja javnim novcem“.Vozilo koristi zamjenik predsjedavajućeg Komisije Milomir Amović.

Istekao im mandat

Pored predsjedavajućeg, članovi kojima je mandat istekao ali i danas rukovode Komisijom su Đoko Slijepčević, doktor ekonomskih nauka iz Banje Luke, Mensur Šehagić, diplomirani ekonomista iz Vlasenice i Anto Matić, doktor agronomije iz Livna.

Preporučujemo tekst: Gospodarenje prirodnim blagom (1): Komisije za koncesije troše milione za plate, rezultati rada katastrofalni

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.