Utorak, 21 Maja

Podrška Ministarstva zdravstva TK zdravstvenim programima Specijalne olimpijade

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović upriličila je danas sastanak sa prof. dr. Kadom Delić-Selimović i predstavnicima Specijalne olimpijade. Ovom prilikom Delić je predstavila program rada Specijalne olimpijade kao i uspjehe sportista koji se takmiče.

Poseban akcenat tokom razgovora usmjeren je na segment zdravstvenih programa koji su bitan dio Specijalne olimpijade.  Inkluzija osoba sa poteškoćama kroz sportske aktivnosti ima za cilj veće razumijevanje i podršku osobama sa poteškoćama u razvoju, a to Specijalna olimpijada radi kroz treniranje i pripremanje olimpijaca za evropska i svjetska takmičenja, rečeno je danas.

Imajući u vidu brojne benefite, kao i značaj kojeg ima Specijalna olimpijada, ministrica Bećirović je istaknula da će Ministarstvo zdravstva, u okvirima ovog resora, pružiti podršku za dalji razvoj zdravstvenih programa u okviru Specijalne olimpijade.

(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.