Utorak, 21 Maja

Počele pripreme za formiranje mobilnih timova za prevenciju vršnjačkog nasilja u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj sjednici prihvatila je Analizu Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak stručnih kapaciteta institucija sistema za nadležno postupanje u polju maloljetničkog prestupništva sa prijedlogom mjera.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak je zaduženo da u roku od 10 dana, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom obrazovanja i nauku, Ministarstvom pravosuđa i uprave i Ministarstvom zdravstva pripremi i Vladi Kantona dostavi na razmatranje nacrt teksta odgovarajućeg zakonskog rješenja za formiranje interdisciplinarnih mobilnih timova pri centrima za socijalni rad u gradovima i općinama na području Tuzlanskog kantona, a u kontekstu ranije usvojenih zaključaka.

Podsjetimo, jedna od ranije predloženih Vladinih mjera na prevenciji vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije je i formiranje interresornih stručnih/mobilnih timova na području općina/gradova. Timovi bi bili sačinjeni od predstavnika obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, policije. Pored toga, za nadzor nad radom ovakvih timova, kao i za pružanje adekvatne pomoći i podršk, potrebno je odrediti i tijelo koje će imati nadzornu i koordinirajuću ulogu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.