Subota, 25 Maja

Počela Merhametova akcija Kurbani za javne kuhinje u BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Merhamet” će kurbane nabavljati u Bosni i Hercegovini, Meki (Saudijska Arabija) i Australiji.

Autor: N. Š. K.

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” počelo je s akcijom “Kurban 2024./1445.”. “Merhamet” će kurbane nabavljati u Bosni i Hercegovini, Meki (Saudijska Arabija) i Australiji.

Akcija „Bosanski kurban“ trajat će do 17. juna 2024. godine. Kurbani će se nabavljati od domaćih poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

“Merhamet”, zahvaljujući akciji „Bosanki kurban“, obezbjeđuje meso za svojih 46 javnih kuhinja i njihovih punktova na cijeloj teritoriji BiH u kojima se svakodnevno hrani više od 8.000 korisnika. Na taj način, korisnici kuhinja tokom cijele godine imaju obilne i kvalitetne obroke. Istovremeno pomažemo domaće poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane BiH – kazao je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac.

Donacija za bosanski kurban iznosi 490 KM.

Merhamet” će primati i donacije za nabavku kurbana iz Mekke i Australije.

Akcija traje do 14. juna 2024. godine.

– Klanje (žrtvovanje) kurbana se obavlja u Mekki i Australiji, u skladu sa islamskim propisima. Na ovaj način pomaže se ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima u Africi i Aziji – istakao je Vrbanjac.

Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 320 KM.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Mekke i Australije se primaju u svim „Merhametovim“ regionalnim i osnovnim odborima  te u sjedištu Društva u Sarajevu (Bistrik 2).

Sredstva za kurbane mogu se donirati i putem računa otvorenog u ASA BANCI D.D. SARAJEVO.

 

INSTRUKCIJE ZA UPLATU DONACIJA:

 

DONACIJA ZA AKCIJU KURBAN BiH 2024/1445:

Naziv banke: ASA BANKA DD SARAJEVO

Broj računa: 134-470-10072127-76

Svrha uplata: DONACIJA ZA KURBAN BIH

Primalac: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik br. 2, 71000 Sarajevo

Iznos: 490 KM

 

DONACIJA ZA AKCIJU KURBAN MEKKA/AU 2024/1445:

Naziv banke: ASA BANKA DD SARAJEVO

Broj računa: 134-470-10072128-73

Svrha uplata: DONACIJA ZA KURBAN MEKKA ili AU

Primalac: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik br. 2, 71000 Sarajevo

Iznos: 320 KM

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.