Ponedjeljak, 22 Aprila

Palestinskom narodu u Pojasu Gaze stigla prva isporuka humanitarne pomoći iz BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U humanitarnoj akciji koju je pokrenulo Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, a koja još traje, građani Bosne i Hercegovine i partnerske organizacije prikupili su do sada 56.000 KM.

Autor: Megafon.ba

Ugroženom palestinskom narodu u Pojasu Gaze stigla je prva isporuka pomoći Muslimanskog dobrotvornog društva (MDD) “Merhamet”. Riječ je o 5.000 obroka koje je na području Gaze distribuirala “Merhametova” partnerska organizacija IHH, na osnovu Protokola o saradnji koji su ove dvije humanitarne organizacije potpisale 11. juna u Istanbulu, u Republici Turskoj, saopćeno je iz MDD Merhamet.

Humanitarna akcija još traje

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac je rekao da je ovo samo prvi dio ukupne pomoći koja je namijenjena palestinskom narodu, a koja je prikupljena u okviru “Merhametove” akcije “Pomoć narodu Palestine”.

„U nastavku implementacije naše akcije, naša partnerska organizacija IHH će pripremiti i ditribuirati još 8.000 obroka, za šta su već obezbijeđena sredstva. Do sada je u našoj akciji “Pomoć narodu Palestine” prikupljeno nešto više od 56.000 konvertibilnih makara.

Priprema obroka za ugroženo stanovništvo (Foto: Merhamet)

Akcija još traje te pozivamo građane Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu, institucije i naše partnerske organizacije da se priključe i da daju doprinos našoj akciji, kako bismo pomogli što veći broj ugroženih građana Palestine“, kazao je Vrbanjac.

Osim HO “Merhamet” MDD, u akciji “Pomoć narodu Palestine” učestvovali su i “Merhamet” Švedske, “Merhamet” Norveške, kao i sve “Merhametove” organizacione jedinice u Bosni i Hercegovini.  

Grđani i dalje mogu donirati sredstva pozivom na humanitarni broj telefona 090292001, vrijednost poziva je 3,00 KM.

Otvoren je i namjenski račun za pomoć narodu Palestine:

Za uplate u zemlji:

Račun Vakufske banke broj:1601120000002395

poziv na broj:1601020000006377 za uplate u KM

Za uplate iz inostranstva (EUR):

Intermediary Bank:UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 1011

SWIFT CODE: BKAUATWW

Beneficiary’s Bank:VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO

SWIFT CODE: VAKUBA22

IBAN:BA391601020000005116

Beneficiary: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik 2 Sarajevo

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.