Ponedjeljak, 26 Februara

Oglasili se aktivisti koji su postavili plakate na kojima je predstavljena podijeljena BiH, objasnili cilj kampanje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Adi Selman i Nedim Musić, aktivisti tuzlanske Karton revolucije, preuzeli su odgovornost za postavljanje plakata koji prikazuju podijeljenu BiH. Plakati su, podsjetimo, osvanuli jutos na nekoliko mjesta u Tuzli, a postavljeni su i u Brčkom i Bijeljini. Kasnije ih je uklonila policija.

Kako navode u videu koji su objavili na Facebook stranici Karton revolucije, svojim aktivističkim činom su pokazali koliko smo zatrovano društvo, istaknuvši da su na plakatima prikazali trasu koridora 5C.

Cijeli slučaj su počeli ispitivati i pripadnici policije u tri grada.

“Linija koja se nalazi na fotografiji ne predstavlja podjelu Bosne i Hercegovine po dogovoru Cvetković-Maček. Linija koja je predstavljena je trasa autoputa koridor 5C, generacijskog projekta koji će ujediniti čitavu državu. Ovom akcijom smo željeli skrenuti pažnju čitavog regiona na činjenicu koliko smo zatrovano društvo”, kažu iz Karton revolucije.

Željeli su, kažu, dokazati da političari nemaju pojma šta vide zato što je njihov pogled usmjeren isključivo ka prošlosti umjesto ka budućnosti.

” Željeli smo dokazati kako se truje narod, kako se izmišljaju tenzije i da apsolutno niko, od onih koji nas predstavljaju, ne zna prepoznati ono što je očigledno, najveći ekonomski projekat u državi. Gerila marketingom smo željeli dobiti pažnju medija a koliko narod podržava stavove Karton revolucije možete vidjeti na našem video sadržaju na društvenim mrežama. Takvu podršku nema nijedan političar”, naveli su Selman i Musić.

“Kada naša država dobije ovu liniju, odnosno autoput, milioni turista iz centralne Evrope će ka Jadranu prolaziti od Doboja preko Sarajeva do Ljubuškog. Milioni ljudi nose milijarde eura, a naše crkve, džamije, planine, kanjoni i rijeke su jako dobar mamac da ih ovdje ostave”, dodaju oni.

Linija koja je prikazana, ističu da će dalje “naljutiti” Tuzlu i Bijeljinu pa će je napasti sa novim brzim cestama, šoping centrima i aerodromima kako bi i sebi uzeli koji milion.

“A Bihać i Krajina će odlučno probiti kanjon ka Prijedoru kako bi u Doboju postavili barikade sa plakatima Une u nadi da će što više Nijemaca i Čeha na putu do Sanskog Mosta ili Krupe prenoćti u Banja Luci, dok će čitavo Podrinje lagano trljati ruke prodavajući zrak i vodu, bukvalno prodavajući zrak“.

“Svi oni koji su u ovome vidjeli neku drugu podjelu trebaju se zapitati.

Ovo je jedina podjela koja je izvjesna da će se desiti a mi biramo da li će to biti za 5, 10 ili 50 godina. Također, Karton revolucija želi na ovaj način napomenuti da regija sjeveroistočne Bosne nema nijedan kilometar autoputa”, poručili su iz Karton revolucije.

(Izvor: Karton revolucija)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.