Subota, 25 Maja

Određena mjera jednomjesečnog pritvora za Hasana Alića iz Banovića

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Hasana Alića (28) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Alić je osumnjičen da je 2. aprila 2024. godine u večernjim satima u tuzlanskom naselju Krojčica, nakon kraće prepirke sa dvojicom muškaraca, prilikom čega im je prijetio, svjestan da ove osobe može usmrtiti, automobilom prešao u lijevu saobraćajnu traku i prednjim dijelom vozila udario u leđa N.G i D.A iz Tuzle  dok su stajali i pregledali svoj automobil, a kada su obojica pali na kolovoz ponovo je krenuo vozilom  naprijed i udario N.G prednjim dijelom vozila i tako obojici nanio tjelesne povrede.

Službenici Policijske stanice Zapad Tuzla su osumnjičenog ubrzo zaustavili i vratili na mjesto događaja, gdje je ponovo uputio prijetnje oštećenima, te je lišen slobode.

Odjeljenje  kriminalističke policije PU Tuzla je obavilo kriminalističku obradu nad osumnjičenim i  uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost Tužilaštva

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Alića. Istraga je u toku, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.