Utorak, 21 Maja

Odobren dodatni novac za rekonstrukciju zgrade SodaSo u Tuzli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada Tuzlanskog kantona je na posljednjoj sjednicu Tuzli donijela nekoliko finansijkih odluka koje se tiču obnove zgrade SodaSo, nekadašnjeg sjedišta Vlade TK, a kako je planirano i budućeg administrativnog centra kantonalne Vlade.

Donesena je Odluka o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice „Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“ u iznosu od 7.000 KM Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice za izradu Revizija Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje objekta SodaSo Tuzla.

Također je odobren iznos od 7.000 Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice za izradu Projekat uklanjanja dijela prizemlja i I sprata objekta SodaSo Tuzla.

Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice odobren je i iznos od 7.000 KM za izradu stručne ocjene tehničke dokumentacije po osnovu primjene mjera zaštite od požara i zaštite na radu za Glavni projekat rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje objekta SodaSo i stručna ocjene za Projekat uklanjanja građevine, saopćeno je iz Vlade TK.

Vlada je odobrila iznos od 49.000 KM za Glavni projekat rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje objekta SodaSo Tuzla.

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.